Beerschot stelt zich voor aan de pers Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Maryan Mahieu   
zaterdag, 11 augustus 2012 19:52

Op zaterdag 11 augustus 2012 deed Beerschot de officiële presentatie naar het nieuwe seizoen toe. Het was voorzitter en gedelegeerd bestuurder Patrick Vanoppen zelf die het woord nam.


Hij benadrukte allereerst zijn betrokkenheid naar het vrouwenteam van de club toe en zijn streven om er op toe te zien dat de professionalisering verder gezet wordt. Twee jaar geleden al kwam het tot een fusie tussen Kontich FC en Germinal Beerschot. Het damesteam kreeg eerst de naam GBA-Kontich FC en vervolgens Beerschot AD, afgescheiden van Kontich,. Op 1 juni 2012 werd de fusie met Beerschot AC helemaal afgerond. Alle speelsters en medewerkers van Beerschot AD zijn sindsdien verbonden met het stamnummer van Beerschot AC. De visie rond deze fusie is te vinden in de waarden die de club Beerschot AC wil uitdragen: een familieclub waar iedereen welkom is. Vanuit die gedachte is een vrouwenelftal een evidentie. Beerschot AC wil een volledig gamma aanbieden en dus zijn naast het fanionteam met Adrie Koster als coach ook de jeugd- en vrouwenteams van hoog naar laag belangrijke pijlers van Beerschot AC.

Nadat algemeen secretaris Jacques Vanderveeren het woord nam om meer uitleg te geven bij het nieuwe opzet van de nieuwe Women's Elite League en daaropvolgend de Women's BeNeLeague kwam ook de nieuwe coach Jef Lauwers (ex-Achterbroek VV) aan het woord. Hij mocht zijn visie en ambities uitspreken: 'Niets is onmogelijk als we het samen doen ..." Tenslotte kregen ook speelsters Riana Naingolan en nieuwkomer en Belgisch international Stefanie Van Broeck even het woord. Riana vond het positief dat er vooruitgang komt in het vrouwenvoetbal terwijl Stefanie het nieuwe project ziet als een blijk van waardering voor het vrouwenvoetbal.

Na afloop van de persvoorstelling speelde Beerschot nog een oefenduel tegen eersteklasser FWS Woluwe. Het werd 5-0 en Riana Nainggolan maakte alle vijf de doelpunten voor de thuisploeg.

Lees nog meer over Beerschot via:
http://www.beerschotad.be/
en via:
http://www.beerschot.be/#
en via:
http://www.sportindekijker.be/Beerschot%20AC%20damesploeg.htm