Doellijntechnologie en hoofddoeken voor moslimvrouwen Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Maryan Mahieu   
donderdag, 05 juli 2012 19:13

De FIFA besliste op donderdag 5 juli 2012 om alsnog de doellijntechnologie in te voeren en ook werd er een beslissing genomen rond het vrouwenvoetbal.


De vergadering in Zürich duurde meer dan drie uur maar uiteindelijk besliste de FIFA om de doellijntechnogie vanaf het WK voor clubteams in Japan in december 2012 voor het eerst te testen, zo liet Jerôme Valcke, vandaag op een persconferentie in Zürich weten. Daarna zouden de Confederations Cup in 2013 in Brazilië en het WK Voetbal 2014 eveneens in Brazilië moeten volgen.

Twee systemen: Hawkeye en Goalref zijn door de spelregelcommissie IFAB geschikt bevonden. Bij Hawkeye, dat al bij tennis (bvb. op dit moment op Wimbledon) en bij cricket gehanteerd wordt, maakt men gebruik van camera's op de doellijn, bij Goalref wordt de bal van een chip voorzien.

Of de systemen ook ooit in de nationale competities zullen gebezigd worden of eventueel in het vrouwenvoetbal is niet bekend.

Verder maakte de FIFA donderdagnamiddag bekend dat het experiment met scheidsrechters naast het doel met twee jaar wordt verlengd en dat islamitische voetbalsters of moslimvrouwen in de toekomst hoofddoekjes zullen mogen dragen op het veld. Daarmee wordt het sinds maart 2007 geldende verbod opgeheven. "Wel moet er nog een beslissing vallen over de kleur of het design van de hoofddoeken", zo klinkt het bij FIFA.

Lees meer hierover via:
http://www.fifa.com/aboutfifa/organisation/marketing/qualityprogramme/news/newsid=1660614/index.html?intcmp=newsreader_news_caption
en via:
http://www.fifa.com/aboutfifa/organisation/ifab/media/news/newsid=1660541/index.html?intcmp=newsreader_news_box_4