Op zoek naar locaties voor Women's BeNe Supercup en oefenduels tegen Wales Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Maryan Mahieu   
dinsdag, 03 juli 2012 15:13

Terwijl op dinsdag 3 juli 2012 in Luxemburg 'the Road to Wembley' voor de mannen begint kunnen we ook wat nieuws melden over toekomstige evenementen.


45 dagen na Bayern München - Chelsea wordt vandaag om 18u30 de UEFA Champions League editie 2012-2013 bij de mannen met finale op Wembley op gang getrapt in Luxemburg. In het Stade Jos Nosbaum ontvangen de amateurs van Dudelange F91 het bescheiden Tre Penne uit San Marino, een ploeg die bestaat uit postbodes, slagers en nog tal van spelers die geen beroepsvoetballer zijn. Een uur later mag La Valetta het in Malta opnemen tegen FC Lusitans uit Andorra terwijl Linfield, de kampioen van Noord-Ierland, om 19u45 locale tijd in het Windsor Park van Belfast B36 Thorshavn uit de Fär Oer ontvangt. De wedstrijd daar staat onder leiding van de Belgische scheidsrechter Wim Smet. De finale van de UEFA Champions League 2013 gaat op zaterdag 25 mei 2013 door op Wembley terwijl nog niet bekend is waar in Londen de finale van de UEFA Women's Champions League 2013 op donderdag 23 mei 2013 zal doorgaan.

In het vrouwenvoetbal is het ondertussen bijna windstil want behalve het EK U19 in Turkije valt er nauwelijks nieuws te rapen alhoewel we inmiddels wel vernomen hebben dat de tweede editie van de Women's BeNe Supercup op dinsdag 14 augustus 2012 toch niet in Brussel of in Wolvertem zou plaatsvinden maar wellicht op het veld van Jupiler Pro League club KV Mechelen of op het veld van derdeklasser FCV Dender terwijl het Belgische nationale vrouwenteam als voorbereiding op de belangrijke EK-kwalificatieinterlands uit tegen Noorwegen en op bezoek bij Noord-Ierland nog twee oefenduels zal spelen en dat telkens thuis tegen Wales. Ook de locatie voor die vriendschappelijke duels op zondag 5 en woensdag 8 augustus 2012 is nog niet bekend maar Maasmechelen en Virton zouden tot de mogelijkheden behoren.

Lees meer over het begin van de UEFA Champions League 2012-2013 via:
http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2013/matches/index.html
en via:
http://www.uefa.com/uefachampionsleague/news/index.html

Lees meer over de tweede editie van de Women's BeNe Supercup via:
http://vrouwenteam.be/index.php?option=com_content&view=article&id=3393:locaties-belgische-supercup-en-womens-bene-supercup-bekend&catid=34:eerste-klasse&Itemid=56

Lees meer over de oefeninterlands België - Wales via:
http://www.faw.org.uk/FixturesInternational.ink?Teamname=w&ShowRecords=20