Rode Duivelinnen in Reykjavik Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Maryan Mahieu   
dinsdag, 20 september 2011 08:58

Het Belgische nationale vrouwenteam vertrok maandagavond laat naar Ijsland waar het woensdagavond 21 september 2011 de tweede kwalificatiewedstrijd richting Zweden 2013 speelt.


Na de 2-1-winst van afgelopen zaterdag thuis tegen Hongarije was de stemming opperbest bij het team van bondscoach Ives Serneels vlak voor het vertrek maandagavond 19 september 2011 op Zaventem. Vlucht FI 559 van Iceland Air vertrok om 22u45 met een kwartier vertraging richting Ijsland. Na een nagenoeg feilloze vlucht zette de Belgische delegatie kort voor middernacht (toen was het al bijna 2 uur 's nachts in België) voet aan de grond op Keflavik International Airport. Een lid van de nationale voetbalbond van Ijsland wachtte hen op en na het inladen van alle bagage en technisch materiaal volgde nog een busrit van drie kwartier richting Reykjavik. Het was te donker om zich een eerste beeld van Ijsland te vormen. Bovendien had iedereen al kleine oogjes vanwege het late uur en leek even indommelen een betere optie dan wezenloos in het nachtlandschap te staren. Alleen de supernieuwsgierigen bleven wakker tot bij aankomst aan het hotel. Daar wachtte nog een lichte maaltijd (soep) vooraleer iedereen van een welverdiende nachtrust kon gaan genieten.

Dinsdagochtend begon de dag van de Rode Duivelinnen met wat loslopen, stretching en verzorging waarna het om 16 uur richting stadion ging voor de training en kennismaking met het veld waar woensdagavond zal gespeeld worden. Laugardalsvöllur is een moderrn complex dat vandaag 9.800 zitplaatsen telt en er ligt ook een atletiekpiste in het stadion dat zich in het noordoosten van Reykjavik bevindt. De grasmat ziet er perfect uit en de temperatuur bedroeg dinsdagnamiddag 10 graden. Bij aankomst in het stadion regende het nog maar toen de traiining begon waren er opklaringen en kwam het warme zonnetje tevoorschijn. Bondscoach Ives Serneels en zijn assistente Tamara Cassimon lieten hun groep tal van oefeningen doen vooraleer ze nog een partijtje met negen tegen negen lieten spelen. Niemand raakte op de training geblesseerd zodat in principe in functie van het beoogde doel, een degelijk resultaat neerzetten, voor de beste elf zal gekozen worden. Dinsdagavond volgde nog theorie en verzorging vooraleer woensdag de laatste hand aan de voorbereiding voor deze tweede EK-kwalificatiewedstrijd wordt gelegd.

Terwijl onze Rode Duivelinnen zich aan hun afgesproken programma hielden trok Vrouwenteam landinwaarts om enkele bezienswaardigheden in Ijsland op de gevoelige plaat vast te leggen. Zo passeerden achtereenvolgens het nationale park van Pingvellir dat deel uitmaakt van het Unesco-werelderfgoed,  de overweldigende waterval van Gullfoss, de heetwaterbronnen van Geysir en enkele vulkaankraters de revue.

In de rubriek Media kan U mee genieten van de fotoreportage van David Catry.  Daar kan U ook beelden vinden van de reis naar Ijsland en van de training van dinsdagavond.
http://vrouwenteam.be/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=9&Itemid=63

Ijsland staat momenteel 17de op de FIFA-wereldranglijst, Hongarije stond 33ste, België 35ste. Voor de huidige FIFA/Coca-Cola Women's World Ranking ga naar:
http://www.fifa.com/worldfootball/ranking/lastranking/gender=f/fullranking.html

Bekijk de opstelling van het nationale vrouwenteam van Ijsland voor woensdagavond via:
http://www.ksi.is/landslid/nr/9644

Voor een bezoek aan Ijsland kan U ook hier terecht:
http://www.icelandair.nl/offers-and-bookings/book-packages/package/item196750/