Figuur van de 1e speeldag: Thea de Blaeij Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Maryan Mahieu   
maandag, 31 augustus 2009 17:03

Thea de Blaeij was ongetwijfeld de figuur van de dag op de eerste speeldag van de nieuwe competitie.
De Nederlandse uit Zeeuws-Vlaanderen scoorde maar liefst 4 doelpunten in het duel Sinaai Girls-Vlimmeren en ze was ook nog eens goed voor 2 assists.
Wij spraken haar kort. 

Lees meer...
 
Janice Cayman trekt naar de Verenigde Staten Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Maryan Mahieu   
maandag, 31 augustus 2009 16:37

Janice Cayman, de beloftevolle flankspeelster van KVK Tienen die in 2008 nog uitgeroepen werd tot Voetbal*Ster 2008, trekt voor een volledig jaar naar de Verenigde Staten. De op 12 oktober 1988 in Brasschaat geboren international gaat er aan de Florida State University in Tallahassee niet alleen haar studies vervolmaken, ze gaat er ook voetballen bij het universteitsteam. Vlak voor haar vertrek spraken we even met haar.

Lees meer...
 
Nieuwkomer Dames Zultse VV speelt gelijk Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Maryan Mahieu   
zaterdag, 29 augustus 2009 19:32

De meest opmerkelijke prestatie op de eerste speeldag in de eerste klasse van het vrouwenvoetbal is het gelijkspel van promovendus Dames Zultse VV op bezoek bij OHL (2-2). In de andere wedstrijden op de openingsdag werd de logica gerespecteerd: kampioen Standard Fémina won met 6-0 thuis tegen DVK Egem en bekerwinnaar Sinaai Girls was met dezelfde cijfers succesvol thuis tegen Vlimmeren Sport. Eva's Tienen, de vice-kampioen van vorig seizoen won in Kumtich met 4-1 tegen White Star Woluwe, RSC Anderlecht haalde het op eigen veld tegen DVC Zuid-West-Vlaanderen en STVV boekte als enige een uitoverwinning: 0-3 op bezoek bij KSV Jabbeke. Het duel tussen Lentezon Beerse en Famkes Merkem tenslotte einidgde op een gelijkspel: 1-1. Volgend weekend is er geen competitie vanwege de dubbele oefeninterland van het Belgische nationale vrouwenteam in Roemenië.

 
Op weg naar het WK 2011 Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Maryan Mahieu   
vrijdag, 28 augustus 2009 10:03

Het Belgische nationale vrouwenteam werd op weg naar Euro 2009 in Finland uitgeschakeld door Duitsland en Nederland. Vanaf september dit jaar begint er echter een nieuwe campagne richting het WK 2011 in Duitsland. Het wordt geen makkelijke opgave in een groep met Zweden, Tsjechië, Wales en Azerbeidjan. Maar in voetbal is niets onmogelijk. Als voorbereiding op de uitduels in Wales en Zweden is er eerst nog een dubbele ontmoeting gepland in en tegen Roemenië. Het worden in elk geval boeiende maanden voor onze Rode Duivelinnen.

 
Wie volgt Sinaai Girls op? Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Maryan Mahieu   
vrijdag, 28 augustus 2009 11:00

De Belgische beker is altijd een boeiend gegeven in het vrouwenvoetbal omdat er op het einde van de campagne soms wel eens een verrassende winnaar uit de bus komt. Vorig seizoen haalde de landskampioen Standard Fémina de Liège de finale en het leek een week na het behalen van de titel ook op weg naar de dubbel. Maar Sinaai Girls, die voor de derde keer in de finale aantrad, stak daar een stokje voor. De beker ging toen ook verdiend naar de club uit Oost-Vlaanderen. Het wordt uitkijken wie dit seizoen aan het langste eind trekt.

 
Oranje vrouwen naar kwartfinales Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Maryan Mahieu   
zaterdag, 29 augustus 2009 19:42

De vrouwen van Oranje wonnen op zaterdag 29 augustus 2009 in het Finse Lahti met 1-2 tegen Denemarken dankzij doelpunten van Sylvia Smit (58ste minuut) en Manon Melis (66ste minuut). Denemarken redde de eer via Johanna Rasmussen (71ste minuut). De winst betekent dat Nederland onder leiding van Vera Pauw bij hun debuut op een Europees kampioenschap meteen de kwartfinale halen en die spelen ze op donderdag 3 september 2009 in Tampere tegen de tweede uit groep B. Frankrijk en Noorwegen, allebei 3 punten na 2 speeldagen, gaan morgen in hun onderlinge ontmoeting in Helsinki uitmaken wie dat wordt. Voor Denemarken wordt het nu bang afwachten tot alle resultaten van de eerste ronde bekend zijn want met 3 punten en een doelsaldo van 3-4 hebben ze absoluut geen zekerheid om als een van de beste derdes door te stoten.

Lees meer...
 
Europees topvoetbal Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Maryan Mahieu   
vrijdag, 28 augustus 2009 11:02

Op zondag 23 augustus 2009 ging in Finland het EK vrouwenvoetbal van start. Bij de tiende editie en voor het eerst in de geschiedenis stonden twaalf landen aan de aftrap van dit eindtoernooi. De eerste wedstrijden waren boeiend om volgen en smaakten vooral naar meer. In de komende dagen volgt de ontknoping van de groepsfase en vallen de beslissingen over wie vanaf donderdag 3 september 2009 de kwartfinales speelt en de wedstrijden met rechtstreekse uitschakeling. De finale wordt op donderdag 10 september 2009 in Helsinki gespeeld. Ook dit zal U hier van nabij kunnen volgen

 
Eindelijk is het zover Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Maryan Mahieu   
vrijdag, 28 augustus 2009 11:02

Eindelijk is het zover. Na drie maanden stilte wordt op zaterdag 29 augustus 2009 de competitie in de eerste klasse van het vrouwenvoetbal opnieuw op gang gefloten. Om 14 uur al opent de kampioen en vorige week nog winnaar van de Supercup Standard Fémina de Liège het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Dames VK Egem. Een uurtje later wordt er ook afgetrapt op de velden van Anderlecht, Jabbeke, Sinaai, Beerse en OHL terwijl in Tienen om 16 uur het eerste fluitsignaal weerklinkt. Er staan enkele leuke ontmoetingen op het programma en het wordt uitkijken hoe iedereen het doet in het nieuwe seizoen. Een aantal clubs haalden speelsters bij, andere clubs zagen dan weer speelsters vertrekken. Vooraf een inschatting maken over wie sterker geworden is en wie zwakker is leuk op papier. Maar het is uiteindelijk de prestatie op het veld die allesbepalend zal zijn. Afspraak vanaf zaterdag.

 
<< Start < Vorige 241 242 243 244 245 246 247 Volgende > Einde >>

Pagina 247 van 247